Nézd, mit visel ez a lány a strandon, több ezer ember szeme láttára!

Média
2014 január 21., 13:36
comments 93

Kattintott? Most az egyszer megúszta. Jó, én is átvertem magát, de ez legalább csak egy cikk, és nem egy aljas adathalász spam. Az eredeti bikinis lányos link ugyanis az.

2012 márciusában kezdett először terjedni a Facebookon ez a link.

bikinigirl

"Nézd, mit visel ez a lány a strandon, több ezer ember szeme láttára!"

A kérdés, és a mellékelt, bélyegméretű kép egy napbarnította bikinis lányról pillanatok alatt elárasztotta a newsfeedet. Hogy miért, annak több oka is van, de egy is elég:

ha valaki rákattint a linkre, azonnal megosztja az oldalt az összes ismerősével.

Jobban teszi, ha rá se kattint. Pláne, hogy ha rá is kattint, akkor se fogja megtudni, hogy mit vislet a lány a strandon. Cserébe felugró ablakok sorozata próbál majd érzékeny adatokat kiszedni magából.

Különben mire számított? Mit viselne egy bikinis lány a strandon? Csadort?

Hagyjuk. Illetve ne, mert most újra terjed. Ami két dolgot is bizonyít.

  1. Az emberek két év alatt már bőven elfelejtik, hogy egyszer már meg akarták nézni, hogy mit is visel a bikiniben lévő bikinis lány a strandon, több ezer ember szeme láttára.
  2. Ha egy link melletti képen egy lány van bikiniben, azt az emberek kattintani fogják.

(Via The Daily Dot. A címlapkép forrása: Guillermo Flores / Flickr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.