23 éves iszlamista nőre vadásznak Szocsiban

Terrorizmus
2014 január 22., 16:32

Az orosz rendőrség nagy erőkkel keres Szocsiban egy nőt, mert attól tartanak, hogy öngyilkos merénylőként terrortámadásra készül. Körözési plakátokat tettek ki a hostelekbe, hogy elkapják a jövő hónapban kezdődő téli olimpiai játékok előtt.

A 23 éves dagesztáni Ruzanna Ibragimova a feltevések szerint militáns iszlamista. Néhány hete csúszhatott át a védőhálón, akkor érkezett meg Szocsiba. Legalább két másik potenciális női öngyilkos merénylő is lehet a térségben.

photo_camera Fotó: Alexander Demianchuk / Reuters

Vlagyimir Putyin egyébként, aki maga is megtekintette a területet, akkora biztonsági intézkedést indított, hogy még az abháziai határt is odébb tolták 11 km-rel. Több mint 30 ezer rendőr és belügyi ember van a körzetben. A tavaly év végi volgográdi kettős bombamerénylet óta, amiben 34 ember meghalt, kifejezetten aggódnak, hogy robbanthatnak Szocsiban. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.