Árvíz, tehenek, pokol és buli az év magyar sajtófotóin

Harminckettedik alkalommal osztották ki a legjobb magyar sajtófotóknak járó díjakat. A nyertes képek közül válogattunk.

A HVG fotóriportere, Stiller Ákos Méteres lyukakban bányásszák a reményt Farkaslyukán című képe, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategóriájában.
Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Komka Péter Víz alatti hoki VB című képe, amely harmadik helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat sport (egyedi) kategóriájában.
Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Mohai Balázs képe a Csendes ellenállók című sorozatból, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat emberábrázolás-portré (sorozat) kategóriájában. (MTI)
Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Mohai Balázs képe a Highline című sorozatból, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat sport (sorozat) kategóriájában.
Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Mohai Balázs képe az Árvíz című sorozatból, amely második helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat képriport (sorozat) kategóriájában.
Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Mohai Balázs Color party a Sziget fesztiválon című képe, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat művészet (egyedi) kategóriájában.
Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Balázs Attila képe Az élet él és élni akar című sorozatból, amely második helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat természet és tudomány (sorozat) kategóriájában.
Máté Bence Nagy kócsag című képe, amely harmadik helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat természet és tudomány (egyedi) kategóriájában.
A Reuters fotóriportere, Balogh László képe Az utolsó generáció című sorozatból, amely második helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat emberábrázolás-portré (sorozat) kategóriájában.
Balázs Attila, az MTVA/MTI külső munkatársa: Az élet él és élni akar, második díj.
A Kisalföld fotóriportere, Mészáros Mátyás Fáklyásmenet című képe, amely elnyerte az első helyezést a hír-eseményfotó (egyedi) kategóriában, valamint a legjobb hírképért járó Escher Károly-különdíjat a 32. Magyar Sajtófotó Pályázaton.
A Népszava fotóriportere, Bielik István képe A véget nem érő pokol című sorozatból, amely elnyerte a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját
Az Origo fotóriportere, Hajdú D. András képe a Nyíregyháza – Zürich Express című sorozatból, amely elnyerte a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat André Kertész Nagydíját.
A Népszabadság külső fotóriportere, M. Schmidt János Futás! című képe, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó sport (egyedi) kategóriájában.
Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.