Kezdődik a szigetszentmiklósi gyerekkínzók pere

Csütörtökön indul a Budapest Környéki Törvényszéken a szigetszentmiklósi szülők pere, akik szexuálisan és fizikailag is bántalmazták gyerekeiket.

Az ügynek egészen brutális részleteit lehetett elolvasni először a Blikkben, aztán a teljes magyar sajtóban a vádirat alapján ősszel: a gyerekeknek együtt kellett pornófilmet nézniük szüleikkel, majd az abban látottakat rajtuk próbálták ki, előtte gyakran félholtra verték őket. Az anya ahelyett, hogy megakadályozta volna a brutalitást, segített férjének.

A gyerekek pár éve elkerültek a szüleiktől, egészen addig nem fürdették őket, nem is kaptak rendesen enni, csótányokat és patkányokat kellett fogniuk.

A tárgyalás most a szülőkről szól, az ügy másik fontos szála viszont, hogy a hatóságok mindebből semmit sem vettek észre, legalábbis sokáig úgy tűnt, senki sem felelős azért, hogy ez megtörténhetett. A rendkívüli fegyelmi vizsgálat végén aztán egy családgondozót mégis kirúgtak, a Szigetszentmiklós-Tököl Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetőjével szemben pedig fegyelmi eljárás indult.

Update 04.17: Áldozatvédelmi okokból a település nevén kívül minden olyan információt töröltem a cikkből, ami alapján azonosíthatók volnának a szereplők.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.