Köcsögködsz a Facebookon? A magyar rendőrség is lecsaphat rád

bűnügy
2014 január 23., 15:05
comments 38

A Szolnoki Rendőrkapitányság Tiszaföldvári Rendőrőrse eljárást folytatott visszaélés személyes adattal vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy tiszaföldvári fiatal ellen.

A nyomozás adatai szerint a 16 éves fiú 2013. májusában az egyik közösségi oldalról letöltötte egy tiszaföldvári lány fényképét, melyet egy másik oldalra helyezett el a lány tudta és beleegyezése nélkül. A fiatal a fénykép mellé sértő hozzászólásokat is írt.

A fiú a rendőröknek a gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a cselekményt, és elmondta, hogy csupán szórakozásból követte el tettét.

A helyes válasz tőle egyébként egy rövid LOL lett volna, de úgy látszik élőben már nem olyan vicces gyerek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.