Gyík-emberek Los Angelesben

történelem
2014 január 24., 19:42
comments 3
photo_camera latimespast.tumblr.com

Remek cikket ásott elő a Los Angeles Times saját archívumából. Jean Bosquet az 1934. január 29. számban, vagyis majdnem napra pontosan 80 éve tette fel a kérdést, miszerint:

Éltek-e fura népek ötezer éve a mai Los Angeles alatt?

Hogy miért kérdezte ezt az újságíró? Hát mert G. Warren Shufelt, a neves geofizikai bányamérnök ezt állította. "Rádiós röntgenvizsgálataira" hivatkozva azt feltételezte, hogy a Los Angeles-i belváros alatt kiterjedt katakombarendszert rejt a föld.

A katakombák feltételezése szerint "egy a napjaink embereinél intellektuálisan és tudományosan is fejlettebb emberfaj felbecsülhetetlen kincseit és elpusztíthatatlan feljegyzéseit" rejtették. Az emberfaj, ami a modern város alatti földbe vájt barlangokban élt,

a legendás Gyík-embereké volt.

Shufeltet csak megerősítette meggyőződésében, hogy egy arizonai hopi törzsfőnök elmesélt neki egy legendát, ami "szóról szóra megegyezett azzal, amit ő talált".

A Times egy korábbi számában még nem Shufeltnek tulajdonították a térképet, hanem Rex I. McCreery-nek és Ray Martinnak. A beszámolók szerint ők voltak, akik felkérték az arizonai bányamérnököt, hogy segítsen nekik a gyíkemberek, illetve elsősorban az arany felkutatásában. (Via LA Times Past)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.