Nem is gondolná, milyen nehéz az NFL-cheerleaderek élete

sport
2014 január 24., 19:30
comments 32
photo_camera Fotó: Brian Bahr/Getty Images

Beperelte az Oakland Raiders profi amerikai futballcsapatot a csapat több volt és jelenlegi cheerleadere. A hangulat fokozásáért felelős nők keresete szerint a klub "a szezon végéig visszatartja a fizetésüket, nem fizeti ki az összes ledolgozott órát és arra kényszeríti a cheerleadereket, hogy saját zsebből finanszírozzák üzleti kiadásaikat".

A profiligában, ahol még egy kutyaütő kezdő is száz-kétszázezer dollárt kereshet évente, egy cheerleader egy évben csak 1250 dollárt kap - ez munkaórára lebontva 5 dollárosnál is rosszabb munkabér. Cserébe minden apró mulasztásért súlyosan megbirságolják őket - például ha rossz pompomot hoznak.

És még csak nem is a Raiders a legszemetebb munkáltató. A Baltimore Ravens cheerleaderei meccsenként száz dollárt kapnak, a San Diego Chargers cheerleaderei 75-öt. Ezért cserébe heti kétszer három órát kell gyakorolniuk, és már a meccs előtt öt órával meg kell jelenniük. (Via The Atlantic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.