https://444.hu/assets/orban_viktor_putyin_paks.jpg

Mi történt Putyin arcával?

2014 január 25., szombat 9:46
111
  • Ki ez a frissen keményre fújt lufi Orbán Viktor mellett?
  • Ez tényleg Vlagyimir Putyin vagy csak egy hasonmás?
  • Plasztikai sebészt kérdeztük a félelmetes átalakulásról.

Még 2010 októberében egy kijevi találkozó után indultak el találgatások az orosz elnök arcával kapcsolatban. Ugyanis szokatlanul erős sminkben jelent meg, ami alól még így is kilátszottak az arcán a kék foltok. Akkor sokan arra tippeltek, hogy valamilyen plasztikai beavatkozás lehet a háttérben, ami okozhat kék foltokat.

AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY

 

Dimitrij Peszkov, Putyin sajtótitkára reagált a találgatásokra:

"Az újságírók tévednek, valószínűleg éppen csak rosszul esett a fény a kormányfő arcára. Igaz viszont, hogy nagyon fáradt, az utóbbi időben nagyon sokat dolgozott és utazott."

Az viszont tény, hogy ez volt az utolsó időszak, amikor Putyin nagyjából úgy nézett ki mint egy élő ember, és nem úgy mint mumifikált elődje, Vlagyimir Iljics Lenin. Az elmúlt három évben az elnök arcáról a ráncok szinte eltűntek, de élettelen, csillogó, puffadt és fénylő lett.

RUSSIA-BIO-LENIN-MAUSOLEUM-COMMUNISM

A szakember megmondja

Megkérdeztük Dr. Sobor Györgyöt, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészét, hogy a képek alapján tippelje meg, mi történt az elnök vonásaival.

„Az orcákon feltöltés lehetett, valamint az egész arc lézeres bőrfiatalítása valószínű. A szemhéjakon akár a lézer, akár szemhéjplasztika segítségével történhetett fiatalítás. Ezeken felül testsúlygyarapodás is javíthatott az arckontúrokon."

Arc feltöltés:

A has, a far, a csípő, a belső combok környékén lévő zsírt kanülcső segítségével eltávolítják, a zsírszövetet leülepítik, speciális szűrőn keresztül átszűrik, majd a tiszta zsírsejteket helyi érzéstelenítés mellett beinjektálják az arcba. Az elkövetkező hetekben a befecskendezett zsírsejtek 10-30% szívódik majd fel, ezért a beavatkozás során indokolt kissé túltölteni az arcot. Ez olyan hatást kelt, mintha a páciens felszedett volna néhány kilót. Pár héttel később azonban már csak a frissebb, fiatalosabb, kisimult vonásokat és helyreállt arckaraktert látják majd.

Lézeres bőrfiatalítás:

Altatás közben a frakcionált szén-dioxid-lézert az arcra irányítják, hogy elpárologtassa a felületi hámsejtrétegeket, miközben a mélyebben elhelyezkedő, egészséges rétegeket sértetlenül hagyja. A beavatkozás után a bőr mélyén található kollagénrostok megrövidülnek, így a bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik. Az eltávolított hámréteg helyére új alakul ki.

putyin_2

Az orosz oldalakon és a Twitteren évek óta botoxkezelésre tippelnek a laikusok. Ez a beavatkozás gátolja az izmok összehúzódását, és ettől válik kisimulttá, de totálisan kifejezéstelenné az arc. Putyinnak egyébként mindig félelmetesen élettelen volt az arca, így a mimika hiánya nem bizonyíték a botoxra.

Botox kezelés:

A botox egy fehérje természetű anyag, a botulinum toxin A típusa, amit egy anaerob baktérium termel. A botox a mimikai izmok mozgását gátolja, az izmok nem tudnak összehúzódni, nem mozognak, így a ráncok elsimulnak. A botoxkezelés hatása átmeneti, ezért a kezelést rendszeresen ismételni kell. A kezelés során vékony tűvel több szúrási ponton keresztül injekciózzák a botulinum toxint a mimikai izmokba. A botoxkezelés kábé 20 perces beavatkozás.

Dr. Sobor Györgyöt arról is megkérdeztük, hogy szakmailag hogyan értékeli a beavatkozást, jól sikerült-e hatvanegy éves Putyin arca. A válasz:

„A fotók alapján a valós koránál jóval fiatalabbnak tűnik.”

Na, ezek után mondja valaki, hogy nincsenek új arcok az orosz vezetésben!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt