A főpolgármesteri hivatal talált egy aluljárót, amiből eddig még nem voltak kitiltva a hajléktalanok

Budapest
2014 január 26., 06:35
comments 8

Szerdai ülésén kiegészítheti és részben módosíthatja "az életvitelszerű közterületi tartózkodást", magyarán a hajléktalanságot tiltó rendeletét a Fővárosi Közgyűlés. Erre azért van szükség, mert a november 14-én elfogadott rendeletből kimaradt a Kelenföld vasútállomásnál lévő aluljáró. Márpedig a módosító javaslat indoklása szerint ez a 4-es metró átadása után majd olyan fontos közlekedési csomópont lesz, ahol szükséges:

"a közrend, a közbiztonság és a közegészség védelme érdekében"

betiltani az ottlevést.

A rendeletet módosítani is kell, ráadásul mérlegelés nélkül. Két önkormányzat is változtatná a saját területén a tiltott helyek listáját. Újpest bővíteni, a XIII. kerület pedig enyhítené a szabályokat. Az utóbbi alapján a kerületi utaktól számított ötven méteres távolságon belül nem lesz jogellenes a hajléktalanság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.