Fejest ugrani a bódult hiphopba

ZENE
2014 január 26., 08:24
comments 4

Hosszúra nyúlt, fárasztó éjszakák utáni délelőttökre kitalált zenei sorozatunk ezen a héten ismét jelentkezik. Most Élő Márton, azaz ELO rakott össze egy meglehetősen autentikus mixet.

Ő leginkább az Irie Maffiából lehet ismerős, de a rengeteg irányba kísérletező zenekar mellett pár éve elindította ELO névre keresztelt afrodance projektjét is. Az Irie Maffiát Facebookon és Soundcloudon érdemes követni, a ghánai kötődésű afródiszkóról pedig itt lehet többet megtudni, illetve érdemes meghallgatni a mai mix elő számát.

A mix maga pedig olyan lett, mint egy tematikus túra a világ körül arról, hogy hogyan nyúlnak zenészek egyik örök témájukhoz, a mámort és bódulatot okozó szerekhez. Kábítószerek, alkohol, dohány, elsősorban tengerentúli hiphopszámokban, de magyar és karibi leágazásokkal is.

444_hangOver_#37 - ELO (Irie Maffia) by !!444!!! on Mixcloud

Ehhez az irányhoz passzoló felütést is kaptunk a mixhez ELO-től:

De szarul nézel ki!!44!! Túl jól sikerült a tegnap este? Ittál? Más is volt? Füvecske? És még? Kis kokó, kristály? Kodein??? Még a rendőrség is rád szált????? NEEEE és még szerelmes is vagy????????

Ne aggódj nem vagy ezzel egyedül, bármivel is csaptad magad tegnap, arról tuti írt már valaki egy jó kis rap számot! Íme!

én

Sorozatunknak ez már majdnem negyvenedik darabja volt, a korábbi alkalmakat itt lehet végighallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.