https://444.hu/assets/óvoda-budai-gyula-2.jpg

A politikusok már az óvodásokat is zaklatják

POLITIKA
2014 január 27., 09:28
comments 72
  • Elveszik a munkánkat!
  • Megmérgezik a kultúránkat!
  • És már a gyerekeinket is akarják!

A politikusok kampányidőszakban szeretnek az egyszerű nép, az egyszerű emberek, az egyszerű választók közé menni, hogy mindenki időben megkapja az Erzsébet-utalványt, SZÉP-kártyát, pénzt, szeretetet, törődést. Ez teljesen rendben van, egészen addig, amíg a gyerekeinket békén hagyják.

De sajnos új divat hódít az interneten: a politikusok óvodákban rontják a levegőt, összekenve magukkal a kisfiúkat és kislányokat, és közszemlére teszik a fotókat. A jelenség ugyan régi, a Facebookon mégis nyomasztóan sok a felújítás vagy karácsonyi ajándékozás apropóján, előre megfontoltan elkövetett politikai óvodalátogatás.

Bár az óvodában tapasztalt szellemi színvonal valószínűleg vonzó nekik, érthetetlen, hogy miért hagytuk, hogy így legyen. Bemutatjuk, hogyan működik az óvodások korrumpálása, és hogy milyen piszkos módszerekkel zajlik a gyerekek megfigyelése, és a személyes adataik kicsalása.

Az alábbi képeket csak erős idegzetű szülőknek ajánljuk!

Cser-Palkovics András

Székesfehérvár fideszes polgármestere sajtótájékoztatót tartott arról, hogy majd lesznek még óvodafelújítások, majd ezzel az ürüggyel berontott a békésen játszadozó lurkók közé, és faggatni kezdte őket a magánügyeikről (gondolom, hogy mit játszanak).

óvoda - cser-palkovics

Budai Gyula

A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára karácsony előtt egy héttel Bedegkéren osztogatott ajándékot, hatalmas műanyag traktorral tört át az óvónősorfalon, és a község óvodásait rohanta le az ajándékaival. Januárban egyébként visszatért, és újra meglengette előttük a mézesmadzagot. Witzman Mihály somogyi fideszes is vele volt, aki nem tudja elég korán kezdeni a csecsemők zaklatását: még az év első újszülöttjét sem hagyta aludni.

óvoda - budai gyula

Balog Zoltán

Balog Zoltán emberminiszter ugyan még tavaly tavasszal próbált meg a Dankó Pista E.Ó-B.Á.I.Sz.I.G.K.-ban kihúzni egy nevet egy ovisból, de a gyerek arcán látható rémület miatt ez az eset is a gyűjtésbe kívánkozott. Mostanra egyébként tökélyre vitte a borzongatást: decemberben fogta a szegény gyerekeket, és megmutatta nekik, milyen a „luxus” a Hiltonban.

photo_camera Fotó: Árvai Károly / kormany.hu

Kontrát Károly

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára egy 25 éves jubileumon vegyült el a gyerekek között. Egy óvodás csoportból már igazán kilógott volna, így maradt az iskola.

óvoda - kontrát károly

Papcsák Ferenc

A zuglói Kissinger már a ciklus közepén ment óvodaátadásra, ami polgármesternél érthető is, bár a 60 helyszínen folyó felújítások azt sugallják, a gyerekek még a csendes pihenő alatt is nehezen fognak megszabadulni a fideszes városvezetőtől.

óvoda - papcsák

Simicskó István

A sportállamtitkár Hoffman Tamással, Újbuda fideszes polgármesterével együtt terrorizálta az óvodásokat, azt a benyomást keltve, hogy a Mikulás az állami szolgálati gépjármű nélkül ki se tudná vinni az ajándékokat.

óvoda - simicskó

Németh Lászlóné

A fejlesztési miniszter energiatudatosságra nevelés címén faggatta a kölyköket arról, hogy a szülők mit szoktak mondani otthon.

Gyurcsány Ferenc

Nemcsak a kormány tagjai, hanem ellenzéki politikusok is megpróbálják befolyásolni, rossz irányba terelni a fiatalokat. Gyurcsány Ferenc tavasszal a surdi óvodában kábított egy kislányt virággal, majd egy kisfiú kedvenc dinójánál merült fel privatizációs kísérlet gyanúja.

óvoda - gyurcsány

Szűcs Lajos

A Pest megyei közgyűlés fideszes elnöke decemberben riogatta a maglódi ovisokat plüssállatokkal, hogy tudják, mit kell tenniük, amikor majd nagy korukban kapnak valamit egy politikustól. Szűcs sajnos azt ígérte, hogy az elmúlt években felújított óvodák mindegyikébe igyekszik visszatérni. Aki most nagycsoportos, talán még megúszhatja a szörnyű viszontlátást.

óvoda - szűcs lajos

Rétvári Bence

Amikor pedig a KDNP-s képviselő mikulásálruhában tudakolódott a kisiskolások (vagyis a célszemélyek) magaviselete felől, az egy III/III-as ügynöknek is a becsületére vált volna.

óvoda - rétvári bence

Orbán Viktor

A miniszterelnök fekete autója Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármesterrel gördült be Szakonyfalu óvodája elé a hónap közepén. Azok a gyerekek, akik tudják, mi az a csengőfrász, aludni sem mertek, amikor a két politikus nagy hangon betrappolt az óvodába, míg a többség aludt a jól megérdemelt délutáni alvás idején. Az egyik gyerek már idejekorán megtapasztalhatta, milyen lehet az az államosítás.

A gyűjtésben segített: Haszán Zoltán. A fotók a kormany.hu-ról és a politikusok nyilvános Facebook-oldalairól vannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.