Kim Dzsongun valószínűleg minden bizonnyal talán kinyírta kivégzett nagybátyja teljes családját (?)

külföld
2014 január 27., 10:51
comments 36

nkoreaparade

Az Észak-Koreáról rendszeresen teljes mértékben ellenőrizhetetlen és valószínűleg megbízhatatlan információkat közlő dél-koreai hírügynökség, a Jonhap "több forrásból" származó értesülései szerint Kim Dzsongun mindenestül kiirtotta a decemberben kivégzett nagybátyja, Dzsang Szongtek teljes családját. Igen, a gyerekeket is.

A hírügynökség szerint megölték

  • Dzsang két bátyjának fiait, lányait és unokáit;
  • Dzsang nővérét és férjét, aki Észak-Korea kubai nagykövete volt;
  • Dzsang unokaöccsét, Dzsang Jongcsolt, Észak-Korea malajziai nagykövetét;
  • Dzsang Jongcsol két fiát.

Dzsang Jongcsol nejét megkímélték, mert nem volt a kivégzett nagybácsi vérszerinti rokona. Már amennyiben kímélet az, hogy ún. "távoli falvakba", magyarán munkatárborba küldték őt és családja maradékát.

Dzsang (a nagybácsi) neje, Kim Dzsongun apai nagynénje is eltűnt, december 10. óta nem mutatkozott nyilvánosan. Ő állítólag öngyilkos lett, szívrohamot kapott, illetve agyműtétje után kómába esett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.