Ellentmondó hírek Schumacher felébreszéséről

sport
2014 január 29., 08:48
comments 7

A francia L'Equipe és az olasz La Stampa szerint megkezdték Michael Schumacher lassú, több napig is eltartó felébresztését. A BBC tegnap arról írt, hogy az autóversenyző menedzsere cáfolta, hogy ilyenre készülnének az orvosok. Schumacher pont egy hónapja szenvedett balesetet, azóta grenoble-i kórház intenzív osztályán ápolják. Két műtéten esett át. Az orvosok szerint sosem lesz már az, aki volt.

photo_camera AFP PHOTO/SAEED KHAN

A francia L'Equipe szerint tart fokozatos ébresztés, amire jól reagál a sportoló szervezete. A lap szerint, az orvosok eléggé stabilnak ítélték Schumacher állapotát, hogy megkezdhessék a hétszeres világbajnok ébresztését. Az ébresztés első fázisa a érzéstelenítő mennyiségének csökkentése. A beteg ekkor kinyitja szemét, legfontosabb kommunikációs képessége helyre áll. A versenyző felépülése évekig is eltarthat. A kórház nem erősítette meg a hírt.

Jean-Luc Truelle professzor, a Párizshoz közeli surenes-i kórház idegsebészeti osztályának korábbi vezetője szerint a 45 éves pilóta balesete óta eltelt a maximális idő ahhoz, hogy megkezdődjön az ébresztés. A professzor szerint a kétszer műtött agy és a baleset óta kómában eltelt idő biztos, hogy súlyos nyomot hagyott a versenyző szervezetében. Egyes orvosi vélemények szerint Schumacher sosem lesz képes önálló életre, kommunikációs képességeit elveszíthette. Nem lesz képes önálló beszédre, mozgásra. (MTI,BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.