Ellentmondó hírek Schumacher felébreszéséről

A francia L'Equipe és az olasz La Stampa szerint megkezdték Michael Schumacher lassú, több napig is eltartó felébresztését. A BBC tegnap arról írt, hogy az autóversenyző menedzsere cáfolta, hogy ilyenre készülnének az orvosok. Schumacher pont egy hónapja szenvedett balesetet, azóta grenoble-i kórház intenzív osztályán ápolják. Két műtéten esett át. Az orvosok szerint sosem lesz már az, aki volt.

AFP PHOTO/SAEED KHAN

A francia L'Equipe szerint tart fokozatos ébresztés, amire jól reagál a sportoló szervezete. A lap szerint, az orvosok eléggé stabilnak ítélték Schumacher állapotát, hogy megkezdhessék a hétszeres világbajnok ébresztését. Az ébresztés első fázisa a érzéstelenítő mennyiségének csökkentése. A beteg ekkor kinyitja szemét, legfontosabb kommunikációs képessége helyre áll. A versenyző felépülése évekig is eltarthat. A kórház nem erősítette meg a hírt.

Jean-Luc Truelle professzor, a Párizshoz közeli surenes-i kórház idegsebészeti osztályának korábbi vezetője szerint a 45 éves pilóta balesete óta eltelt a maximális idő ahhoz, hogy megkezdődjön az ébresztés. A professzor szerint a kétszer műtött agy és a baleset óta kómában eltelt idő biztos, hogy súlyos nyomot hagyott a versenyző szervezetében. Egyes orvosi vélemények szerint Schumacher sosem lesz képes önálló életre, kommunikációs képességeit elveszíthette. Nem lesz képes önálló beszédre, mozgásra. (MTI,BBC)

 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.