Itt a nagy kihívás: találjon csúnyább olimpiai formaruhát, mint a magyaroké

Az olimpia nem csak arra jó, hogy a különböző sportokban összemérjük az erőnket olyan országokkal, akiket gyűlölünk. Arra is, hogy villantsuk egy darabot a nemzeti kultúrából, akár formakultúrából, mondjuk a legtehetségesebb divattervezőinket bízzuk meg, és bemutatjuk, milyen is a magyar stílus.

A magyar stílus hagyományosan kemény. Valahogy olimpiáról olimpiára sikerül bemutatnunk, miért is nem magyarok a világ legmenőbb divattervezői.

A női télikabáttól én rögtön tányérsapkás szovjet néniket látok. A mob.hu-ról megtudhatjuk, honnan vannak a ruhák.

"A csapat formaruháinak legyártását a legjobb ajánlatot adó Virginia Kft végezte. Az adidas felszerelések több mint felét a meglévő támogatói szerződés alapján a szponzorációs keretből, a fennmaradó termékeket pedig kedvezményes áron biztosította. A Fani Sport szintén kedvezményes áron gyártotta a termékeket, ezen felül minden csapattagnak 1-1 sapka-sál garnitúrát ajánlott fel ajándékba."

Főleg akkor durva a különbség, ha összehasonlítjuk pár másik ország ruháival. Vagy gyakorlatilag akármelyikével. Most komolyan, mutassanak egyetlen formaruhát, ami csúnyább, mint a magyar.

Hubertus von Hohenlohe mexikói síugró
Oroszország

 

Németország
Kanada

Zach Parise and Julie Chu wearing the Official Opening Ceremony Parade Uniforms for the 2014 Winter Olympic Games

Franciaország
A norvég curlingcsapat

És végül a remek magyar ruhák próbája.

Magyar ruhapróba Mob.hu
Magyar ruhapróba Mob.hu
Keszler Andrea, Darázs István sportágvezetõ és Heidum Bernadett a rövidpályás gyorskorcsolyázók ruhapróbáján. MTI Fotó: Kovács Anikó

Ezek pedig a 2012-es olimpia formaruhái voltak, amik már rég megdöntöttek minden rekordot.

2012, mob.hu

A kommentekben várom, hogy elvarázsoljanak egy csúnyább kollekcióval.