Itt a nagy kihívás: találjon csúnyább olimpiai formaruhát, mint a magyaroké

DIVAT
2014 január 29., 16:09
comments 123

Az olimpia nem csak arra jó, hogy a különböző sportokban összemérjük az erőnket olyan országokkal, akiket gyűlölünk. Arra is, hogy villantsuk egy darabot a nemzeti kultúrából, akár formakultúrából, mondjuk a legtehetségesebb divattervezőinket bízzuk meg, és bemutatjuk, milyen is a magyar stílus.

A magyar stílus hagyományosan kemény. Valahogy olimpiáról olimpiára sikerül bemutatnunk, miért is nem magyarok a világ legmenőbb divattervezői.

A női télikabáttól én rögtön tányérsapkás szovjet néniket látok. A mob.hu-ról megtudhatjuk, honnan vannak a ruhák.

"A csapat formaruháinak legyártását a legjobb ajánlatot adó Virginia Kft végezte. Az adidas felszerelések több mint felét a meglévő támogatói szerződés alapján a szponzorációs keretből, a fennmaradó termékeket pedig kedvezményes áron biztosította. A Fani Sport szintén kedvezményes áron gyártotta a termékeket, ezen felül minden csapattagnak 1-1 sapka-sál garnitúrát ajánlott fel ajándékba."

Főleg akkor durva a különbség, ha összehasonlítjuk pár másik ország ruháival. Vagy gyakorlatilag akármelyikével. Most komolyan, mutassanak egyetlen formaruhát, ami csúnyább, mint a magyar.

photo_camera Hubertus von Hohenlohe mexikói síugró
photo_camera Oroszország

 

photo_camera Németország
photo_camera Kanada

Zach Parise and Julie Chu wearing the Official Opening Ceremony Parade Uniforms for the 2014 Winter Olympic Games

photo_camera Franciaország
photo_camera A norvég curlingcsapat

És végül a remek magyar ruhák próbája.

photo_camera Magyar ruhapróba Mob.hu
photo_camera Magyar ruhapróba Mob.hu
photo_camera Keszler Andrea, Darázs István sportágvezetõ és Heidum Bernadett a rövidpályás gyorskorcsolyázók ruhapróbáján. MTI Fotó: Kovács Anikó

Ezek pedig a 2012-es olimpia formaruhái voltak, amik már rég megdöntöttek minden rekordot.

photo_camera 2012, mob.hu

A kommentekben várom, hogy elvarázsoljanak egy csúnyább kollekcióval.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.