Esik a forint

gazdaság
2014 január 30., 09:28
comments 16

Tovább gyengült a forin csütörtök délelőtt. Ennél gyengébb utoljára 2012 januárjában volt.

Szerda este 308 forint körül volt az euró, csütörtökön eddig 312,49 volt a mélypont. Most egy kicsit erősödött, de amikor ezt írom, akkor is 311 forintnál többet kell fizetni 1 euróért. A dollár 229,21 forint, a svájci frank pedig 255,12 forint már.

Gyengült kicsit a lengyel zloty és a cseh korona is, de a forinthoz hasonló mértékben csak a török líra roggyant. A román lej viszont erősödik.

A várakozások szerint az MNB-nek alapkamatot fog emelni. A régióban most ez a trend, és a nagyon alacsony magyar kamat (2,85%) miatt most megéri a spekulánsoknak a forint gyengülésére játszani. (portfolio.hu)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.