Kirúgták az engedélyezési hivatal főnökét

gazdaság
2014 január 30., 16:06
comments 9

Varga Mihály gazdasági miniszter csütörtökön felmentette Király Pétert, a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) főigazgatóját.

A hírekben egyébként ritkán szereplő hivatal mostanában azért lett ismert, mert össze-vissza kavart a pénztárgépekkel.

A kormány előírta, hogy csak az adóhivatalhoz bekötött gépeket lehet használni, minden kereskedőnek újat kellett vennie. Aztán ez a hivatal sorra vonta vissza a használatbavételi engedélyeket olyan pénztárgépektől, amelyeket menet közben már ezerszámra vettek meg a vállalkozók. Volt olyan is, amire állami támogatást lehetett felvenni, aztán visszavonták az engedélyét.

Az új főnök Kis Ágnes lesz, de ő is csak rövid pórázon. Ugyanis a pénztárgépes átállás befejezéséig Vágujhelyi Ferenc (a NAV elnökhelyettese) miniszteri megbízottként felügyeli majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.