Négymilliárd dollárjába került Oroszországnak ezen a héten a rubel védelme

gazdaság
2014 január 30., 13:41
comments 5

Január 24. óta már 4,2 milliárd dollárt, Oroszország teljes valuta- és aranytartalékának egy százalékát költötte rubelvásárlásra az orosz jegybank. A feltörekvő piacok válsága és a devizáik elleni támadás a rubelt is gyengíti, ezt megakadályozandó kényszerült folyamatos dolláreladásra a jegybank.

Az orosz valuta az év eleje óta gyengélkedik, idén már 12-szer kellett dollárt eladnia a jegybanknak. Az előző héten 2,1 milliárd dollárért vettek rubelt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.