Netezz úgy, hogy anyád is büszke legyen: dilettánsból műértő 10 lépésben

INTERNET
2014 január 30., 15:24

Hogy bocs, de mennyi a belépő? Húsz kép egy teremben nem sok egy kicsit? Ő miért hajol olyan közel ahhoz a festményhez? Meg is fogja nyalni? Amúgy messze van még a Shop?

Ha nem vagy múzeum fan, de azért mégsem hagy teljesen hidegen a művészeti téma, jól jöhet ez a kíméletesen oktató összeállítás.

Kezdőknek

1. Miley Cyrus twerk-ölése valószínűleg örökre a retinánkba égett. A poszttarumatikus stressz feldolgozásában segíthet, ha más térbe helyezve kifigurázzuk a tragédiát. Plusz ha egy Dalín csinálja, talán a képet is megjegyezzük.

2. Ha már az interneten nézelődve próbáljuk közel hozni magunkhoz a művészetet, nyilván nem maradhat ki a macskás tartalom.

3. Ide jöhetne egy kutyás gyűjtés, de elég gyér a felhozatal Mikulásból bezzeg nincs hiány.

Haladóknak

4. A következőkben már képcím és alkotó nélkül kell boldogulnunk, úgyhogy nem árt néhány tipp, amivel legalább nagyjából belőheted ki volt a festő – csajozásnak/ pasizásnak sem utolsó.

5. A reneszánsz festmények anatómiai pontosságát tiszteletből nem szoktuk firtatni. Viszont mióta létezik az Ugly Renaissance Babies blog, elszabadult a pokol. A képaláírásokkal együtt zseniális.

6. Az irodalomórai klasszikus „mit gondolt a költő” agygörcs átültetve a portrémodellek világába. Kegyetlenül kispolgári monológok, közéleti update.

7. A vallás és a mindennapi trash frigyénél pedig kevés jobbat tudunk elképzelni.

8. Megunhatatlan.

Próknak

9. Az absztrakt festészet művészi értéke a laikus kritikusok kedvenc vesszőparipája, de a mi szintünkön már nem okozhat gondot megtippelni, hogy valódi fine artról vagy bébimaszatolásról van szó…ugye?!

Nekem három évnyi művtöri hallgatás után 11/5 jó válaszom volt. Ha neked sikerült überelni ezt, tiéd a diplomám!

10. Afterparty:

link Forrás

+1. Azt hitted, mi?

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.