https://444.hu/assets/pm_paks_miniszterium_foglalas_3.jpg

Előállították az Együtt-PM tüntetőit, akik a fejlesztési minisztériumban tüntetnek

POLITIKA
2014 január 31., 10:59
comments 41

pm_paks_miniszterium_foglalas_2
Az aktivisták a Fő utcai épületet a paksi bővítés elleni tiltakozásként szállták meg, és addig nem akarták elhagyni az épületet, amíg a kormány nem válaszol a feltevésükre, hogy népszavazást írjanak ki Paksról.

A PM képviselője, Szabó Rebeka a helyszínen elmondta, hogy elfogadhatatlannak tartják az atomerőmű tervezett bővítésének módját, ezért a Moszkvában erről kötött szerződések nyilvánosságra hozatalát, és népszavazást követelnek a kérdésről.
pm_paks_miniszterium_foglalas_1
A rendőrség dél előtt nem sokkal elkezdte ölben kihordani a tüntetőket. Horváth Bence azt mondja, hogy elő is állítják őket, autóba kerülnek.

photo_camera Fotó: Horváth Bence

Kihordták az utolsó tiltakozót is. Azt skandálták, hogy „Népszavazást Paksról!” Tucatnyian voltak, rendőrségi kisbusz viszi őket, kb. 30 készenléti rendőr volt ott. Az I. kerületi kapitányságra viszik őket.

Szabó Rebeka azt mondta: Orbán minden írott es íratlan szabályt megszegett, amikor titokban paktumot kötött Putyinnal, évtizedekre eladósítva az országot. Szerinte Orbán fél. Ezért vasárnap tüntetést tartanak.

pm_paks_miniszterium_foglalas_4

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.