Előállították az Együtt-PM tüntetőit, akik a fejlesztési minisztériumban tüntetnek

pm_paks_miniszterium_foglalas_2
Az aktivisták a Fő utcai épületet a paksi bővítés elleni tiltakozásként szállták meg, és addig nem akarták elhagyni az épületet, amíg a kormány nem válaszol a feltevésükre, hogy népszavazást írjanak ki Paksról.

A PM képviselője, Szabó Rebeka a helyszínen elmondta, hogy elfogadhatatlannak tartják az atomerőmű tervezett bővítésének módját, ezért a Moszkvában erről kötött szerződések nyilvánosságra hozatalát, és népszavazást követelnek a kérdésről.
pm_paks_miniszterium_foglalas_1
A rendőrség dél előtt nem sokkal elkezdte ölben kihordani a tüntetőket. Horváth Bence azt mondja, hogy elő is állítják őket, autóba kerülnek.

Fotó: Horváth Bence

Kihordták az utolsó tiltakozót is. Azt skandálták, hogy „Népszavazást Paksról!” Tucatnyian voltak, rendőrségi kisbusz viszi őket, kb. 30 készenléti rendőr volt ott. Az I. kerületi kapitányságra viszik őket.

Szabó Rebeka azt mondta: Orbán minden írott es íratlan szabályt megszegett, amikor titokban paktumot kötött Putyinnal, évtizedekre eladósítva az országot. Szerinte Orbán fél. Ezért vasárnap tüntetést tartanak.

pm_paks_miniszterium_foglalas_4

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.