Egész Európát nonprofit energiára állítaná át Orbán

gazdaság
2014 január 31., 07:57
comments 140

A miniszterelnök szokás szerint a Kossuth rádióban kezdte a pénteket. Elmondta, hogy a rezsiháborút mostantól Brüsszelben kell megvívni. Az EU ugyanis szabadárassá akarja tenni az energiaárakat. Csakhogy Orbán szerint rendes verseny ezen a piacon nem szokott lenni, mert a színfalak mögött ármegállapodások jönnek létre.

Ezért a lakossági szolgáltatásban és az iparban is nonprofit energiaszolgáltatásra van szükség. Ezt "mi Magyarországon be fogjuk vezetni (...), és lesznek követőink" – ígérte a rádióhallgatóknak. Orbán szerint egész Európában nonprofit energiaszolgáltatásra volna szükség, nem csak a lakosság számára, de az iparnak is, hogy így, olcsó energiával versenyképes maradjon az európai ipar, és megtartsa a munkahelyeket.

A csodálatos gazdaságfilozófiai gondolatmenethez annyit fűznénk hozzá, hogy pillatanyilag a világ tíz legversenyképesebb gazdaságú országának (Svájc, Szingapúr, Finnország, Egyesült Államok, Németország, Svédország, Hong Kong, Hollandia, Japán, Egyesült Királyság) egyikében sincs nonprofit energiaszolgáltatás, sőt. Tehát nem nagyon fogadnánk Orbánra ezen a meccsen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.