9 éves leukémiás kisfiú lett a rendőrfőnök egy napra

életmód
2014 február 01., 19:01
comments 11

Jayvon Feltont tavaly áprilisban gyomorvírusra gyanakodva vitte az anyja kórházba. Kiderült, hogy a 9 éves gyereknek akut limfoblasztos leukémiája van, és hónapokig bent kellett tartani a kórházban. (Ez egy életveszélyes betegség, amiben a normálisan limfocitákká fejlődő sejtek daganatosan elfajulnak, és rövid idő alatt kiszorítják az ép sejteket a csontvelőből.) A kisfiút, akinek minden vágya, hogy felnőttkorában rendőrként szolgálhasson, most is gyógyítják, és még három évig kell kemoterápiára járnia. Most nem járhat iskolába, legfeljebb jövőre, mindennap otthon marad.

Tegnap viszont egyszer csak érte jöttek a rendőrök, kapott egy egyenruhát, és elvitték egy kocsival – írja a Huffington Post.

Helikopterrel a detroiti rendőrfőnökhöz vitték, aki előtt le kellett tennie a hivatali esküt. A sajtótájékoztatón a rendőrfőnök megkérdezte, hogy van-e parancsa, amire a fiú azt mondta a rendőrfőnöknek, hogy menjen egy napra szabadságra.

Jayvont az osztálytársai és az igazgató is meglátogatta a rendőrkapitányságon, ahol pizzát ettek. A rendőrök szerint nagyon megható volt az egész nap, és Jayvon nagyon bátran és erősen viseli a betegségét a korához képest.

Az anyja szerint az a legjobb az egészben, hogy Jayvon láthatta: nem egyedül küzd a betegségével, nagyon sok emberre számíthat a bajban.

Ősszel 10 ezer San Francisco-i aktivista vett részt egy egynapos jó cselekedetben, amiben az ötéves leukémiás Miles Scott elhitte, hogy épp megmenti a várost. A városi költségvetésből 105 ezer dollárral járultak ehhez hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.