Felcsúton avatott faluházat Orbán Viktor

POLITIKA
2014 február 01., 13:29

Az új faluház avatóján készült film a kormány Youtube-csatornájára került fel.

Orbán Viktor beszédéből kiderült, hogy ő amúgy szerette a régi faluházat is, mert sok emlék köti ide, itt tanult pingpongozni, általános iskolás korában pedig itt szavalt április 4-én munkásmozgalmi verseket.

Akkor az általános iskolában lényegében egyetlen család volt, akik úttőrök sem voltak, a Mészárosék.

Az úttörőnyakkendőt sem tudtak a nyakába kötni a Lőrincnek. Nem csoda, hogy most ugyanazok kötelet emlegetnek. De az sem lesz sikeres.

- mondta el Orbán, utalva a legújabb köteles botrányra, tapsot és nevetést kiváltva a közönségéből.

Orbán elmondta azt is, hogy azon dolgoznak, hogy magyarnak lenni továbbra is felemelő érzés legyen, és legyen kifizetődő is, ezért

akármilyen kritikáknak is vetnek bennünket alá, akárhogy gúnyolódnak, akárhogy támadnak is, az országot építeni fogjuk. Itt Felcsúton és az ország minden pontján.

Azt is hozzá tette, hogy olyan világban élünk, hogy még egy faluházból is lehet politikai botrányt csinálni. Ahogy 1998-ban az alcsúti sportcsarnok felépítéséből volt ügy. Ezekért elnézést kért a miniszterelnök a helyiektől. De Felcsút fejlődése folytatódni fog. A csarnok is például elgyengült állapotban van, csúnyácska a víztorony is, ezekkel is lehetne valamit kezdeni, mondta Orbán Mészárosnak. Ráadásul a falunak igazából központja sincs, ez is megoldandó probléma Orbán szerint.

Sok minden fog még történni Felcsúton, üzenem a politikai ellenfeleinknek, mert hiába csinálnak ezekből a kérdésekből politikai ügyet, az élet már csak olyan mifelénk, hogy a karaván halad, és haladni fog a jövőben is

- tette még hozzá.

A felújítás amúgy nem közpénzből történt, hanem helyi vállalkozók dobták össze. Helyi vállalkozó például a falu polgármestere, Mészáros Lőrinc, aki pár év alatt az ország egyik leggazdagabb embere lett.

A miniszterelnök végül megemlítette azt is, hogy a kormány negyvenmillió forintnyi adósságot vállalt át Felcsúttól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.