Tippek és trükkök 3D szelfihez

szelfi
2014 február 02., 14:42
comments 4
  • a 444 nemrég meghírdette első szelfi versenyét
  • nagyon egyszerűen kitágítható a műfaj, pár izgalmas új technikával
  • ehhez szeretnénk pár tippet adni

A képkészítés és a számítástudományok fejlődésével rengeteg új lehetőség nyílt meg az önportrézők számára. A legegyszerűbb talán, ha a mindig kéznél levő kamerás mobilunkat okosítjuk ki a megfelelő programokkal.

A legprofesszionálisabb megoldást a Seene nevű applikáció kinálja. Pár kattintás után a megörökített témákat már három dimenzióban forgatva lehet visszanézni. Így működik:

link Forrás


És ilyen egy kép, ami Seene-vel készült:

Hasonló szolgáltatásokat kínál, kicsit egyszerűbb designnal az androidos Camera 3D is. Ez a program nem generál egyből térformát a szelfinkből, csak egy kellemes giffé fűzi össze. Talán a legnagyobb probléma a bemutaott technológiákkal, hogy statikus témák megörökítésénél működnek csak megfelelően. Ahhoz, hogy dinamikus témákat is elkaphassunk több dimenzióból, már bonyolultabb technológiákra van szükség.

Ilyen működés közben a "Multi-viewpoint robotic camera system"

Lawrence Lesk ugyan nem épített hatalmas fényképező erdőt egy jó háromdés szelfiért, viszont amit a mobiljával lőtt magáról és a barátnőjéről, azt egyből ki is nyomtatta szobornak. Ez már tényleg egy másik dimenzió. Szóval, ahogy látható rengeteg lehetőség van térbe rántani az önarcképeinket, tessék kisérletezni!

(a képek forrása a prosthetic knowledge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.