Paks a hazaárulás szimbóluma

Ács Dani riporter költői becslése szerint háromkor már 1200 demokrata tüntetett a paksi bővítés ellen az Alkotmány utcában. Pedig akkor még el sem kezdődtek a tüntetések.

fotó (3)

Elképesztő állapotok uralkodnak odakint. Lehet, hogy elsőre csak esőnek tűnik egy közepesen hideg vasárnapon, de az valójában gyilkos ón, ami az égből hull. Egy pillanatra nem figyelnek, és hopp, máris eltörték valamelyik csontjukat. Ilyenkor nagyon kell figyelni a táplálék és folyadék fokozott bevitelére, mert a szervezet egy olajozottan működő gépezet. Ha nem kap benzint, megáll.

bajnai

Bajnai Gordon már meg is jelent a tömegben. Ő pontosan tudja, milyen fontos a meleg folyadék fokozott bevitele. Ahogy Bauer Tamás is.

bauer

A tüntetés legmenőbb szlogenje valószínűleg a Pakstum lesz. Itt hallották először.

pakstum

Ezután Gyurcsány Ferenc beszélt. Szerinte Orbán hazaáruló, és ennek illusztrálására mértékegységként kezdte el használni az őszödi beszédet. Ezek szerint 10 őszödi beszéd

Horváth Bence szabadnapos riporter - mit ad isten - pont ott jelent meg, ahol kizsákmányolt és elégedetlen demokraták tüntetnek. Becslése szerint több ezren vannak már az Alkotmány utcában, ami megtelt. A demográfia viszont megdöbbentő, fiatal arcot nem is lát.

Gyurcsány után Szabó Imre volt környezetvédelmi miniszter (igen, szocialista) beszélt. Elmondta, hogy szerinte a következő ciklusban növekedni fog a rezsi. Ez a paktum pedig gyarmattá teszi az országot. Bezzeg alattuk volt panelprogram és harmadára csökkent a rezsi. Ács kolléga szerint nem nagyon figyelnek rá. Ami csak eszkalálódott, amikor Fodor Gábor megjelent. "Na ezt nem hallgatom, fordított hátat a szinpadnak a mellettem álló hölgy" - jelenti Dani.

juhoslaszlo

Az egyetlen ellentüntető a Horn Gyula hasonmás Juhos László a Reális Zöldektől. Teli torokból kiabálta, hogy éljen Paks és hogy már vízlépcső is kellett volna. A köztévében már higgadtabban ecsetelte a bővítés szükségességét.

42 perc alatt lezavarták a rendezvény négyötödét. nagyon kellemes a hangulat. Kulturáltan tiltakoznak. semmi zsidózás, semmi kommunistázás.

Jelenti Ács riporter, aki szerint soha nem pörgött még így ellenzéki rendezvény. Fodor Gábor beszéde viszont elkergette a tüntetésről Horváth riportert.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fodor Gábort például Jávor Bence követte, de előtte megtapsolták a vidékieket, akik csak lélekben lehetnek ott. Jávor szerint az atomenergia drága, Fukushima óta a kétszeresére drágult, és 25 évente van vele valamilyen baleset, tehát nem is biztonságos. Paks a hazaárulás szimbóluma, nem viccelt Jávor.

Ezután Bajnai Gordon kezdett el beszélni. Feltette a kérdést, hogy mi legyen Orbán 4 évének a szimbóluma?

  • A Felcsúti stadion?
  • Egy A8 lézerblokkoloval?
  • Egy trafik?

nem

  • Egy atomerőmű!

Szerinte az évszázad üzlete Paks, de csak Simicskának.

Ács kolléga jelentette, hogy percre pontosan egy óra alatt vége lett a tüntetésnek. Én is pont olyan lelkes lennék, mint ő, ha kint kellene álldogálnom az ónos gyilokban.