Lehet, hogy mégsem tudják átadni a 4-es metrót a választás előtt

politika
2014 február 03., 07:23

A kormány még a választások előtt, március végén át akarja adni a 4-es metrót, de megcsúszhatnak a tervek. Bajok vannak a tesztüzemmel.

Az előírások szerint a metrónak az átadás előtt hatvan napon át hiba nélkül kéne üzemelnie. Ezt hívják sötétüzemi tesztnek. Ez egyelőre még nem jött össze, a metró mindössze két napig üzemelt hiba nélkül, de ez sem egymást követő két nap volt.

A folyamatos meghibásodások miatt a gyakorlatban állandóan újrakezdik a tesztet.

A hibák:

  • A szerelvények túlfutnak az állomáson;
  • nem a megfelelő irányba indulnak el;
  • az ajtók a rossz oldalon nyilnak.

Ezen kívül vannak még kevésbé látványos hibák is. Ezek olyan gyakoriak, hogy a Népszabadság szerint "belátható időn belül" kijavítani se lehet mindet.

Emiatt már maga Tarlós István főpolgármester is aggódik, a Hírtévé szombat esti adásában azt mondta, előfordulhat, hogy előről kell kezdeni a teszteket, ezért "elméletileg" kicsúszhatnak a március végi határidőből.

A metrónak az átadás előtt hatvan napig hibátlanul kell működnie. Ma febrár 3. van, így ha mostantól nem lesz több hiba, leghamarabb április 5-én, a választás előestéjén adhatják át a metrót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.