Így még szinte senki nem láthatta a Holt-tengeri tekercseket

TUDOMÁNY
2014 február 04., 21:04
comments 13

holt tengeri tekercsek

A XX. század egyik legfontosabb régészeti lelete, a zsidó-keresztény kultúrkör felbecsülhetetlen értékű kulturális-vallási emléke, viszont több ezer év után olyan állapotban van, hogy a világon összesen öt tudós érhet hozzá. Az 1940-es években talált Holt-tengeri tekercseket őrző intézet viszont most egy speciálisan erre a célra fejlesztett kamerával körbefotózta a Holt-tengeri tekercseket, az elkészült képeket pedig felpakolták egy kiváló honlapra.

Aki vágja a klasszikus hébert vagy az arámit, most maga is kedvére olvasgathat, és végre az sem marad titok, amit a Vatikán el akart titkolni a világ elől: mindannyian ufók vagyunk, Jézus Krisztust pedig nem feszítették keresztre, hanem 68 évesen hunyt el, szerető családja körében. (via)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.