10 évre fagyasztják le a szocsi téli olimpián levett doppingmintákat

sport
2014 február 05., 19:36
comments 3

Hogy azokat később, új módszerekkel tudják majd újravizsgálni – közölte a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA). A mintákat a mostani szabályozás szerint 8 évig őrzik meg, de a jövő január 1-jén életbe lépő új doppingkódexben már az szerepel, hogy a minták 10 évig tárolhatók. Az olimpiára a bevezetés előtt átmeneti előírás vonatkozik, így nyílik lehetőség arra, hogy már a most begyűjtött mintákat is 10 évre fagyasszák le. Szocsiban az olimpia előtt és alatt 2453 doppingtesztet végeznek el, ez 14 százalékos emelkedést jelent a 2010-es vancouveri játékokhoz képest. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.