Nem jönnek a kínaiak Magyarországra

gazdaság
2014 február 05., 07:19
comments 3

Pedig simán vehetnének letelepedési engedélyt, mégsem fogy a letelepedési államkötvény, írja a Népszabadság. Miközben tavaly novemberben és decemberben havi átlag 150-200 külföldi jelentkezett, hogy magyarországi tartózkodási engedélyért cserébe hajlandó legalább 250 ezer euró ( durván 77 millió forint) értékben állampapírt vásárolni, a lap szerint szerint 2014 első hónapjában már csak 18 kérelem érkezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz.

Most összesen 459 igényt tartanak nyilván, ezekből kettő elbírálása még folyamatban van. A külföldiek eddig legalább 114,7 millió euróval, vagyis 35,8 milliárd forinttal gazdagították a költségvetést. A legtöbb kérelem Kínából érkezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.