Ónpara 2 – Az ón visszatér

időjárás
2014 február 05., 17:17
comments 3

Az ónos eső miatt Győr-Moson-Sopron megye kivételével az egész országra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki a magas elismerésű meteorológiai szolgálat. (Ha nem tudod, pontosan mi az az ónos eső, olvasd el ezt.)

Az esti, késő esti órákban az ország középső, majd északkeleti részén elszórtan várható gyengébb intenzitású ónos eső. Az éjszakai órákban délnyugat felől újabb, és ezúttal már kiterjedtebb, főként ónos formában hulló csapadék érkezik, amiben elsősorban a Dél-Dunántúl, az Alföld középső területei, majd az északkeleti országrész lesz érintett. Általában 1-2 mm alatti csapadékmennyiség valószínű, leginkább a Dunántúl délkeleti részén eshet ennél több, ott viszont részben fagypont fölötti hőmérséklet mellett.

Északnyugaton kevésbé valószínű csapadék. Északkeleten viszont az ónos eső mellett fagyott eső, esetleg havazás is előfordul.

Csütörtökön a délelőtti órákban várhatóan északkeleten is fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, estétől pedig több helyen ködre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 4 és 0 °C között alakul, de a keleti tájakon akár mínusz 5, sőt mínusz 8 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között várható. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.