https://444.hu/assets/lmp_n.jpg

Az LMP vijjogással akadályozza a paksi szavazást

POLITIKA
2014 február 6., 10:17
comments 112

Kétharmados többség, tehát jobb híján az LMP úgy döntött, hogy széttrollkodja a paksi bővítésról szóló vitát a Parlamentben.

lmp_k

Helyszíni tudósítóink jelentik, hogy míg odakint a Greenpeace szemnek öltözve tüntet, bent az ülésteremben az LMP-sek  feltartottak két "Magyarország eladva és eladósítva" feliratú papírt, és mindehhez Szél Bernadett egy megafonból irtózatos vijjogást produkál. Plankó Gergő hívott bentről, esküszöm, majd' belesüketültem.

Aztán az történt, hogy Szél megafonja lemerült - erre a fideszesek gúnyos nevetéssel és tapssal reagáltak - de sebaj, Szél egy zacskóból előhúzott egy másikat, és vidáman vijjogott tovább. A fideszesek arcára fagyott a mosoly.

Ertsey Katalin felment a karzatra, ő onnan vijjogott a saját megafonjával.

ertsey1

Aztán szüntetet rendeltek el, a paksi bővítés ellen tiltakozó LMP-seket kizárták az ülésnapról, és rendkívüli házbizottsági ülést rendeltek el. Az ülést Jakab István fideszes parlamenti alelnök vezeti. Vezette volna.

A legdurvább epizód: Szél azt mondja, valaki leöntötte hátulról, de nem látta, ki volt. Ki lehetett? - merül fel a jogos kérdés.

Az LMP-s képviselő megafonját végül maga Kövér László vitte el.

Közben a vijjogás folytatódott, Ertseynek a jelek szerint sikerült kicseleznie az őröket.

Top 3 reakció a képviselőktől

Selmeczi Gabriella (Fidesz): Nincs meglepve, mert megszokta ezektől a képviselőktől a négy év alatt, hogy nincs bennük semmi felelősségérzet.

Lendvai Ildikó (MSZP): A tiltakozás eszközeként el tudja fogadni a vijjogást, és a tartalmával egyetért

Karácsony Gergely (PM): "Tök jó."

Az összes általunk megkérdezett parlamenti képviselő megegyezett abban - és ezt tudósítónk, Plankó Gergő is csak megerősíteni tudja - , hogy ilyen hangos és ilyen hosszan tartó tiltakozást még életében nem hallott a parlamentben. Jó, de ekkora Paksról se szavaztak még soha.

A parlamentben most éppen szünet van. Ertsey Katalin a karzaton magányosan vijjog tovább.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt