https://444.hu/assets/daimler.jpg

Hasít a Merdzsó, 63 százalékkal nőtt, 1721 simongábornyi a nyereség

gazdaság
2014 február 06., 12:13

Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes-Benz Cars vezetője magabiztosan bazsalyog, a Mercedes-Benz szakít, az egész Daimler Ag üzemi eredménye is javul. A járműipari konszern Stuttgartban sajtótájékoztatott.

A Daimler AG profitja a tavalyi utolsó negyedévben csökkent ugyan az egy évvel korábbihoz képest, de ez csak amiatt volt, hogy az összehasonlítás alapjául szolgáló 2012 utolsó negyedévi adózott eredményét egy egyszeri tétel, az Airbus repülőgépeket is gyártó EADS-ben lévő Daimler-részesedés eladása húzta fel. A cég adózott eredménye 1,7 milliárd euró volt a tavalyi utolsó három hónapban.

A kamatfizetés és adózás előtti üzemi eredmény (EBIT) 45 százalékkal 2,5 milliárd euróra emelkedett. A cég összbevétele 8 százalékkal 32 milliárd euróra bővült.

A Daimler legnagyobb üzletága, az autógyártó Mercedes adózás előtti nyeresége

63 százalékkal, 1,4 milliárd euróra ugrott.

Ez pontosan 1721,4736 Simon Gábornak felel meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.