Fejlesztője ítélte halálra az egyik legsikeresebb mobilappot, a Flappy Birdöt

Tbg
tech
2014 február 09., 13:51
comments 19

flappy2_2810882b

Nem bírom tovább, békességre van szükségem - közölte mindenki megrökönyödésére Dong Nguyen vietnámi játékfejlesztő, miután törölte az Apple Store-ből saját fejlesztésű játékát, a Flappy Birdöt.

Mint Twitterén közölte, eladni sem akarja a játékot, ami pedig 50 ezer dolláros napi hirdetési bevételt hoz, de a játékkészítést folytatni fogja.

Nguyen már tavaly év vége óta többször nyilatkozott úgy, hogy elege van az óriási médiaérdekldőséből.

A Flappy Bird ugyanis nem indult túl sikeresen májusban, aztán decemberben hirtelen a sikerlisták tetején találta magát. Voltak olyan elképzelések is, hogy robotokkal növelték meg a letöltések számát, hogy a játék a legjobbak közé kerülhessen.

Nguyen eléggé kiborult ezen, bár azt közölte, mindenki azt gondol, amit akar.

Mindenesetre a hírre SaveFlappyBird címen egy új Twitter-account alakult, amelyik igyekszik meggyőzni Nguyen-t, fontolja meg a törlést. A fejlesztő állítólag a felvetésre azt válaszolta, ha tényleg sokan szeretik, elgondolkodik rajta. (TheTelegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.