Rétvári Bence Simon Gábor zsebében kotorász

Tbg
POLITIKA
2014 február 09., 14:31
comments 15

Két KDNP-s politikus, Rétvári Bence és Rubovszky György kihasználta a vasárnapot, és sajtótájékoztatót tartott Simon-ügyben.

A kampányfrázisokkal tűzdelt mondatok, mint

Magyarországon 10 millió embert érdekel, hogy Simon Gábor vezető magyar politikusként milyen minőségében kapott ilyen összeget és az miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában.

A lényegi rész a következő:

  • Simon Gábor ellen két eljárás is indult: 1.) vagyonnyilatkozati 2.) mentelmi jogi.
  • Szerdáig van lehetősége beszámolni, miért nem vallotta be a közel negyedmilliárdos osztrák számlákon fialtatott vagyonát.
  • Hétfőn összeül a mentelmi jogi bizottság is, Simont ugyanis adócsalással és okirat-hamisítással gyanúsíthatják meg, emiatt dönteni kell, hogy megvonják-e tőle a mentelmi jogot.
  • Ha lemond képviselőségéről hétfőig, akkor tárgytalan a két eljárás.

Az MSZP elnökhelyettesének eltitkolt vagyonáról a héten számolt be a Magyar Nemzet, Simon pedig elismerte, hogy övé a pénz.

Az MSZP elnöke, Mesterházy Attila szerint ezzel az ő részükről az ügy le van zárva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.