Önmagának ártott Svájc a német külügyminiszter szerint

külföld
2014 február 10., 12:50
comments 6

Frank-Walter Steinmeier a vasárnapi népszavazás döntését értékelte, amin elenyésző többséggel, de úgy döntöttek a svájciak, hogy korlátozzák a külföldi munkavállalói kvótákat és a bevándorlást.

A német miniszter óvná attól Svájcot, hogy az Európai Unióhoz fűződő viszonyrendszerében szemezgessen, és csak a kedvére való elemet tartsa meg.

Szerinte a Svájc és az EU között kialakult tisztességes együttműködésnek azt is része, hogy Svájc betartja az unió alapvető fontosságú döntéseit.

William Hague brit külügyminiszter pedig azt mondta, hogy bőségesen van még idő a kérdések megtárgyalására, hiszen a svájci alkotmány értelmében három év alatt kell végrehajtani a népszavazási döntést.
Hague adatai szerint jelenleg mintegy 40 ezer brit állampolgár dolgozik Svájcban.

A vasárnapi svájci népszavazáson a résztvevők 50,3 százaléka voksolt igennel az Európai Unió tagállamaiból Svájcba irányuló bevándorlás korlátozására. Ennek alapján Svájcnak újra kell tárgyalnia a kérdést Brüsszellel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.