Orbán LILA sálban érkezett Kínába

POLITIKA
2014 február 11., 13:03
comments 12

A miniszterelnök ma délelőtt megérkezett Pekingbe.

A Facebookon közölt fotókon az látszik, amint lila sálban lép ki a repülőből, felesége, Lévai Anikó vörösben, Matolcsy György jegybankelnök pedig széles vigyorral. (Orbán a legutóbbi kínai látogatásán nem viselt sálat.)

orbán viktor kínában

A lila szín a kínai kultúrában lelki tudatosságot, fizikai és szellemi gyógyulást, erőt és jólétet jelképez. (A bíbor szerencsét és hírnevet jelképez.) A lila kínaiul „zi”, és a Sarkcsillaghoz kötődik, ami kínaiul „zi Vej”.

A piros hagyományos menyasszonyi szín. Jelképez növekedést, virágzást, dinamikát, felfelé törekvést, jó szerencsét, ünneplést, boldogságot, örömöt, egészséget, hosszú életet.

Orbán (vélhetően) ebben a lila sálban a kommunista diktatúra áldozatai előtt is tisztelgett a Terror házánál.

orbán lila sálban

Ebben a lila sálban ráadásul nem először ment külföldre Matolcsyval.

orbán lila sálban 2

De van neki egy csíkos sála is.

orbán csíkos sál

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.