The Big Love Theory: tudományosan így lehet boldogabb a kapcsolatod

ÉLET
2014 február 12., 11:37

A jó párkapcsolatokat nem boszorkánykonyhákban kotyvasztják humbugból és ákombákomból. Hogy egy kapcsolat, illetve házasság boldog-e vagy sem, az tudományosan elég jól meghatározható tényezőkön múlik. A Valentin-nap közeledtével ilyen fontos és érdekes dolgokat gyűjtött össze a happify, és rendezte őket egy ügyes kis infografikába.

A jó kapcsolat princípiuma: a barátság

Érdemes spanba' lenni választottunkkal. A kapcsolat minőségét legjobban meghatározó tényezők (szex, szenvedély, stb.) ugyanis 70%-ban azon állnak vagy buknak, hogy mennyire vagyunk jó barátok a csajunkkal/pasinkkal. Ezzel függ össze az is, hogy mennyi időt szánunk beszélgetésre. Minél többet, annál jobb.

Hálószobamatek

A több szex jobb, a kevesebb kevésbé. Ilyen egyszerű az összefüggés a szexualitás intenzitása és a kapcsolat boldogsága között. Elvileg a legideálisabb az, ha heti két-háromszor bújunk ágyba kedvesünkkel. Az emberek 55%-a boldogabbnak is vallja magát, ha nem is minden nap, de elég gyakran szakít időt egy-egy pásztorórára. Ha ez a szám heti egy, az már csak az emberek 44%-át teszi érezhetően boldogabbá. Szóval hajrá, vagy mi.

Persze nem csak a bujálkodás az egyetlen út a boldogsághoz, hanem a közös élményszerzés is. Minél több közös kalandban vesz részt valaki a párjával, annál jobban lesz szerelmes belé, és elégedett a kapcsolatukkal. Egy csomó tippet is kapunk, hogy mivel is üssük el az időt:

  • közös éjszakai séta,
  • egy új étterem kipróbálása,
  • eddig ismeretlen hely felfedezése,
  • közös főzés,
  • koncertélmény.

Vitakultúra

Az is sokat elárul egy párosról, hogy hogyan vitatkoznak. Az csinálja jól, aki humorosan, szeretetét kifejezve, és engedményeket téve védi az igazát. Ezzel szemben a kritizálás, a lenézés, a szemforgatás és a hasonlóan bosszantó és hergelő módszerek nem éppen egy jó kapcsolatról árulkodnak.

A legeslegboldogabbak

Szó esik a jó házasságokról is. Ezek szerint azok a legboldogabbak, akik legfeljebb öt éve házasok, még nincs gyerekük, de rendelkeznek felsőoktatási végzettséggel. Jah, és a férjnek van melója. Ha pedig időtengelyes koordináta rendszerben vizsgálódunk, kiderül, hogy az úgynevezett lila köd két évig tart. Utána pedig beáll a frigy előtti boldogságszint. Átlagosan, persze.

Min-den-nek van ára. Mindennek.

Egyes érzelmeinket meg lehet feleltetni különböző nagyságú pénzfolyamok okozta örömnek, bosszúságnak. A jó házasság például olyan, mintha évente 105 000 extra dezsőt (kb 23 magyar millió) fújna be az ablakon a szél vagy találnánk csak úgy. Megözvegyülni ezzel szemben olyan, mintha hirtelen kirántanának a zsebünkből 308 780 dolcsit (68 millió HUF).

A bókok is nagyon fontosak

link Forrás

A Daft Punk hype farvizén még pont elküldhetjük ezt a számot annak, akivel kokettálnánk. Legyen az fiú vagy lány, ennél a címnél nincs cukibb bók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.