A bohóc az új aktivista?

külföld
2014 február 13., 17:29
comments 2
photo_camera Fotó: Joedson Alves / Reuters

Egy héttel azután, hogy egy bohócjelmezes férfi megtámadta Bajnai Gordont, Brazíliában is idiótának öltöző aktivisták ragadták meg a figyelmet. Az Avaaz érdekvédelmi csoport aktivistái a brazil elnök, Dilma Rousseff az Uborka című műsor maszkjainál bénább maszkjában, illetve az NSA-s Edward Snowdennek és az USA-s Barack Obamának öltözve tüntettek. Így adtak át a hatóságoknak egy petíciót, amit állításuk szerint több mint egy millióan aláírtak 200 országból, és amiben Snowden brazíliai menedéknyújtását kérik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.