Ma készül zsinagógába a Jobbik, a tiltakozás csak falra hányt borsó

POLITIKA
2014 február 14., 06:40
comments 88

Péntek este készül lakossági fórumot tartani a Jobbik egy olyan művelődési házban, ami egykor zsinagóga volt. Magyarországi és külföldi zsidó szervezetek is tiltakoztak, egyelőre hiába.

Az Európai Zsidó Kongresszus vezetője például a magyar kormány közbenjárását kérte, de ott mondták neki, hogy ez helyi ügy, nem tudnak beleszólni. A város polgársmetere Moshe Kantornak nem válaszolt.

Ugyanakkor Tétényi Éva korábban igyekezett lebeszélni a rendezvényről Vona Gábort, a Jobbik elnökét, de ő meg azzal vágott vissza, hogy az ombudsmanhoz fordul, ha kitiltják a művelődési házból. Az épületben korábban más pártok is tartottak már fórumot.

A Jewish Chonicle ma arról ír, hogy Magyarországon az holokauszt áldozatainak sírján a nácik örökösei taposnak. Esztergom teljes zsidó lakosságát deportálták a második világháborúban.

A Mazsihisz korábban azt ígérte, hogy akár fizikailag is megvédik a jobbikosoktól az épületet.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.