Kire szavazzak a 2014-es országgyűlési választásokon?

14!
2014 február 14., 13:47
comments 37
  • Héló, héló, héló!
  • Mivanmivanmivan???!!!

mitnezoPONT

A Nézőpont Intézet Pártkeresője – ugyan zavaros módszertannal, de – megmondja, hogy súlyozástól függően melyik párthoz áll a legközelebb a gondolkodásod. Pár nappal később elkészítette a saját hasonló felmérőjét a Mitnézőpont Intézet is.

Ebben viszont az utca emberének nem kell tisztában lennie olyasmikkel, minthogy 10 évre titkosították a paksi bővítés szerződését vagy hogy miért jó vagy rossz az alapjövedelem. A pártpreferenciáját egy egyszerű utcai jelenetből, pusztán abból ki tudja számolni, hogy egy buszmegállóban magához lépő, kötekedő közvélemény-kutatónak mit válaszolna szorult helyzetben.

Ugye, hogy nem volt nehéz?

Ha az utolsó kérdésre azt válaszoltad, hogy a Fidesz-KDNP-re, az MSZP-re, a Jobbikra, az Együtt-PM-re, az LMP-re, a DK-ra vagy a Liberálisokra fogsz szavazni, akkor valószínűleg a Fidesz-KDNP-re, az MSZP-re, a Jobbikra, az Együtt-PM-re, az LMP-re, a DK-ra vagy a Liberálisokra fogsz szavazni.

Ha azt felelted, hogy Nem tudom, akkor segít a Mitnézőpont Intézet:

  1. Ha konfliktuskerülő taktikát választottál, és szó nélkül teljesítetted a kérést, akkor a Fidesz-KDNP a te pártod.
  2. Ha a közvélemény-kutatónak általában nem válaszoltál vagy gyáván elmenekültél, akkor te egy minden bokortól összerezzenő DK-s vagy Liberálisok-szavazó, esetleg LMP-s vagy.
  3. Ha próbáltál kompromisszumra törekedni, átadtad a helyedet, de közben mégis bohócot csináltál magadból, szavazz az MSZP-re vagy az Együtt-PM-re.
  4. Ha minden harcot megharcoltál, akkor jobbikos vagy, de lehet, hogy egyből Magyar Hajnal-szavazó. Vagy szavazhatsz a Maffiára is.

(A címlapkép innen van.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.