Négyből egy amerikainak fogalma sincs a legalapvetőbb csillagászati elméletről

meghökkentő tudomány
2014 február 15., 13:51
comments 44

Négyből egy amerikainak teljesen ismeretlen Kopernikusz 1543-as elmélete, hogy a Föld megkerüli a Napot. A Nemzeti Tudományos Alapítvány készített egy felmérést 2200 ember részvételével. A kérdőívet kitöltőknek kilenc egyszerű fizikai és biológiai kérdést tettek fel, az átlag 5,8 helyes válasz lett.

Arra a kérdésre, hogy a Nap kering-e a Föld körül, vagy a Föld a Nap körül, a válaszadók 26 százaléka helytelenül válaszolt. A válaszadók kevesebb mint 48 százaléka találta el, hogy az állatok vagy az emberek fejlődtek-e ki korábban. Az tanulmány azt megkérdezte a résztvevőktől, hogy elsődlegesen honnan jutnak információkhoz, az eredmények szerint szerint csökken a televízió és az újságból szerzett hírek mennyisége, az internetfogyasztás pedig növekszik. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.