Színpadon esett össze az Exploited énekese

Tbg
ZENE
2014 február 17., 19:09
comments 7

Ha minden jól megy, májusig egészen biztosan nem lesz Exploited koncert a világon sehol, a legendás skót punkzenekar énekese ugyanis, az 57 éves Walter “Wattie” Buchan színinfarktust kapott.

Buchan és bandája a Tour of Chaos keretében lépett fel Portugáliában a Napalm Death és a Hatebreed társaságában, amikor az énekes térdre esett és rosszul lett a színpadon.

Kórházba vitték, a menedzsment pedig májusig az összes koncertjét lemondta.

Buchannek legalább egy hétig kórházban kell feküdnie. Már több száz rajongó írt neki, a hírről beszámoló skót lap, a Daily Record többek között egy magyar, Weaver Attila üzenetét is közölte:

A legjobbakat kívánom Magyarországról. Ne add fel, és légy jól!

Az Exploitedot a katonaságtól leszerelt Buchan alapította, 1980-as első albumukkal már jókora feltűnést keltettek. Maggie You Cunt c. számuk pedig a legkeményebb és szókimondóbb bírálata volt a nemrégiben elhunyt Margareth Thatcher Angliájának.

Az Exploited játszott Magyarországon, 1996-ban Győrben is felléptek, ahol a magyar punkok alaposan felháborították a polgárokat - ez a már-már legendássá vált híradófelvétel tökéletesen képet ad az akkori buliról és az Exploited-hamgulatról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.