Klicsko hamarosan tárgyalhat Janukoviccsal

külföld
2014 február 18., 21:48
comments 12

A hírek szerint az ellenzéki vezető megérkezett az államfő hivatalába. Közben hivatalosan már 14 áldozata van a keddi összecsapásoknak.

Szerdán zárt ajtók mögött tartja s szokásos heti ülését az ukrán kormány, újságírókat nem engednek be az ülésterembe.

Közben az lb.ua hírportál meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte, hogy Viktor Janukovics elnök telefonon beszélt Joe Biden amerikai alelnökkel. A beszélgetés tartalmáról semmi nem szivárgott ki. A hírportál ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Bidennel folytatott legutóbbi beszélgetése után Janukovics beleegyezett a gyülekezési jogot, a szólás- és sajtószabadságot szűkítő törvények eltörlésébe.

Janukovics éjjelre megbeszélésre hívta az elnöki adminisztráció épületébe a három parlamenti ellenzéki erő vezetőit, Arszenyij Jacenyukot, a Haza (Batykivscsina) frakcióvezetőjét, valamint Vitalij Klicskót, az Ütés (UDAR) és Oleh Tyahnibokot, a Szabadság (Szvoboda) párt elnökét.

Geoffrey R. Pyatt kijevi amerikai nagykövet kedd éjjel közölte, hogy ettől a pillanattól fogva az Egyesült Államok Viktor Janukovics elnököt tartja felelősnek mindazért, ami jelenleg Ukrajnában zajlik. A diplomata azután nyilatkozott, hogy megbeszéléseket folytatott az ukrán külügyminisztériumban.

(via Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.