Taktikázik a kormány, elhalasztják a német megszállás emlékmű felépítését

2014 február 19., szerda 17:26
78

A mai kormányülésen úgy döntöttek Orbánék, hogy egyelőre nem építik meg a Szabadság térre tervezett emlékművet, mert az túlságosan is megosztó lenne a választások előtt. A Népszabadsági információi szerint a választások után, május 31-ig mégis megépítenék a német megszállás áldozataira emlékező szoborkompozíciót. Orbán Viktor várhatóan ma este vagy holnap levélben tájékoztatja a döntésről a Mazsihiszt és a további egyeztetéseket javasol a zsidó szervezetekkel az holokauszt emlékév körül vita rendezésében.

tuntetes_5

A szerda este megjelent Magyar Közlönyben már olvasható az a kormányhatározat ami májusra csúsztatja az építést.A most megjelent kormányhatározat is rögzíti: a kormány társadalompolitikai szempontból fontos célnak tartja, hogy Magyarország német megszállásának 70. évfordulója alkalmából megvalósuljon a megszállás áldozatainak emléket állító emlékmű. A kormány a helyszínt Budapest V. kerületében, a Szabadság térre jelöli meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt