Martonyi János nem tud folyton Ukrajnával foglalkozni

POLITIKA
2014 február 20., 17:13
comments 73

Nem lehet minden csip-csup üggyel a külügyminiszter urat zaklatni. Egy jó vezető tud delegálni. Úgy néz ki, hogy Martonyi János is ilyen jóféle vezető.

Az EU országok külügyminiszterei rendkívüli tanácskozást kezdtek ma délután Brüsszelben Ukrajna ügyében. A megbeszélésen Magyarországot Németh Zsolt, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára képviseli.

Ezt a kormany.hu írja. Hát biztos valami fontosabb dologra kell a magyar külügyminiszternek figyelnie.

De mi lehet az? Talán ez:

Csütörtökön este 6-kor a makói Hagymaházban tartja következő rendezvényét a Makói Polgári Szalon, mely vendége lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a külügyminiszter, a megyéspüspök és a kormányszóvivő.

Ez a Makói híradó oldalán olvasható. Nem szabad lebecsülni az ilyen rendezvényeket. Lehet, hogy pont a megyéspüspök úr, meg a nénik fognak segíteni megoldani a feszült ukrán helyzetet.

Keressük nagy erőkkel a külügyi szóvivőt, hátha ő tudja, hogy Makón volt-e a külügyminiszter, vagy milyen más elfoglaltsága akadályozta meg abban, hogy részt vegyen a uniós tanácskozáson.

UPDATE:

Kaleta Gábor külügyi szóvivő azt mondta, hogy Martonyi János szerda este belázasodott, és azóta otthon fekszik, ezért nem tudott elmenni a brüsszeli programra. Azt mondta, hogy a tanácskozás váratlanul jött, és az orvosokon múlik majd, hogy a külügyminiszter holnap fel tudja-e venni a munkát. Azt is, hogy Martonyi Makóra sem ment el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.