Szóviccekkel büntet programjában a Jobbik

POLITIKA
2014 február 20., 16:19
comments 119
  • A Jobbik csütörtökön megjelent választási programja 85 oldal.
  • Simán lehetett volna rövidebb, mert nagyon sok benne az ismétlődés. És csak a tartalomjegyzék három oldal.
  • Feltűnően visszafogottan zsidózik.
  • Viszont vízlépcsőpárti.

Ha bármiben újat hozott a Jobbik most nyilvánosságra hozott választási programja, az a szóviccek elszabadulása volt. Nézzük csak:

Véget vetünk az „uráni” átoknak! - az uránércbányászatról szóló fejezet címe

Nem eshet le az állam! - ez az infókummunikáció állami támogatásáról szól

Dísztárca - ez a mostohagyerekként kezelt környezetvédelmi minisztériumi rész címe, de mintha csak a cím miatt írták volna meg a fejezetet, ha már van ez a remek vicc

Vona csendes felütése

A programot Vona rövid szövege vezeti be, az a Jobbik visszafogott hivatalos kampányának megfelelően például nem tér ki a cigányokra és nem is cionistázik, pedig egy oldalnyi a szöveg.

De lehet-e ezt tartani 85 oldalon keresztül? A programmal való barátkozást egy gyors kereséssel szakítottuk meg.

Zsidó: 0 találat

Cionista: 1 találat

Cinonizmus: 1 találat

Izrael: 2 találat

Cigány: 53 találat

Ha csak ilyen kevés szó esik Izraelről, vegyük előre.

Az ún. rendszerváltás óta feltétel nélküli Izrael-barátság jellemezte a térségbe irányuló külpolitikánkat, a közel-keleti viszonyok tekintetében egyoldalú és súlyosan elfogult a magyar külpolitika. A cionizmus támogatása egyúttal azt is jelentette, hogy felrúgtuk az elmúlt évtizedekben kialakult jó viszonyunkat Iránnal és az arab országokkal, feladtuk a szocializmus időszakában még dinamikus kereskedelmi-gazdasági pozícióinkat, virágzó tudományos, kulturális, oktatási együttműködési megállapodásainkat.

Izrael másik említése a külpolitikai tabuknál jön elő. A Jobbik ezek közé sorolja az Európai Unió gyarmatosító politikáját, az Egyesült Államok igazságtalan háborúi és a cionista Izrael világ. és országhódító törekvéseit. Ezek a tabukat a Jobbik nem fogja tűrni, de ennyiben is maradnak.

Az féljen, akinek félnivalója van

A cigányokkal azért már bővebben foglalkozik a program, bár csak a vaskos munkahelyteremtő rész után. Hat olyan válságterületet sorol fel a program, amivel szerintük a Jobbiknak kezdenie kell valamit. Ezek sorrendben: a földvédelem, a devizaválság, a népességfogyás, a fenntartható rezsicsökkentés, a magyar–cigány együttélés és az államadósság.

Valahol a népességfogyás problémájának boncolgatásánál jön elő először, hogy nem elég, hogy fogy és öregszik a magyar, elmennek a fiatalok, ott van a rossz fizikai és mentális állapot, elnéptelenednek a falvak

Végül erre jön mindebben az egyébként is végzetes helyzetben a cigányság beilleszkedésre képtelen részének népességrobbanása.

A porgramban az szerepel: "Szeretnénk normális, rendezett, szigorú, igazságos és világos viszonyok között együtt élni a hazai cigánysággal. Az féljen, akinek félni valója van".

jobbikcigany

Van aztán tízpontos megoldási javaslat is, például a megélhetési gyerekvállalás ellen a támogatások átalakításáról, a nagy fejlesztési projektek leállításáról, bentlakásos iskola létrehozásáróé a beiulleszkedési gondokkal küzdő gyerekek számára. Végül jelzik, hogy véget vetnének a cigány szavazatok megvásárlásának. És itt dobják be az öltetet a végzettségi cenzusos bevezetésére, vagyis

megvonnák a választási jogot azoktól, akiknek nem végezték el az általános iskolát.

Kicsit később van még egy rész, ami A cigányság válaszút elé állítása címet viseli, ebben megismétlik az előzőben már leírtakat, azzal az újdonsággal, hogy

Fontosnak tartjuk megvitatni a deviáns személyek külön lakókerületeinek kialakítását, ahogy ez Hollandiában is jellemző.

Az Artisjussal is a baj van

Nem csak cigányozásból áll a program, nézzük, hova csapna még oda a Jobbik. Például a Hit Gyülekezetét kizárnák a történelmi egyházak közül. Nem lenne jó a nemzetközi jogvédő szerevezeteknek sem, mert "a kettősmércét alkalmazó, a rendőrséget, a rendvédelmi szerveket, az önkormányzatokat hátráltató, hamis színben feltüntető jogvédő szervezetek (TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty Int. stb.) ügynöki szervezetté nyilvánítását kezdeményezzük orosz minta alapján". Betiltanák az ezoterikus betelefonálós műsorokat és nem szeretik az Artisjust sem. Eltörölnék az üres adathordozók jogdíját, megtiltanák a szolgáltatófüggő mobiltelefonok forgalmazását és az "erőszakos szoftverfejlesztést", vagyis azt a gyakorlatot, hogy a számítógépet és az operációs rendszert együtt árulják. Amúgy pedig meghirdetik az ingyenes mobilinternet évét.

MSZP + Fidesz = elmúlt 24 év

A program végig elmúlt 24 évezik, nagy kalap alá vonva a Fidesz és az MSZP-t, ezek gyarmatelvű politikát folytattak.

Buzizás nincsen is?

Már hogyne lenne. A kulturával foglalkozó résznél, ami az egyik legerősebb darab.

jobbikkultur

Ebből a részből derül ki, hogy alkotmányos védelem alá vonnák a turulmadarat is. És az is, hogyan oldják meg az ősmagyar-pogány vonal és a kereszténység összeházasítását. Így:

jobbikosmagyar

Föld, víz, vízlépcső

De a legtöbbet hangoztatott részek nem ezek, hanem a termőföld védelme (megvédik), a vízkészlet védelme (tudták, hogy "ma már évente mintegy öt köbkilométernyi – ötezer milliárd liternyi! – vízzel több hagyja el hazánkat folyóinkon keresztül, mint amennyi beérkezik"?), és még a víz. Ez sarkaltos pont, már Árpád idején is nagy gondot fordítottak vízgazdálkodásra, de aztán a folyószabályozás tönkretette az évezredes magyar ártéri gazdálkodást, de vissza kell térni a folyók kiengedésének hagyomámyához. És vízlépcső is kell, duzzasztóval, valamint egy száz kilométer hosszú csatorna, ami összeköti a Dunát és a Tiszát.

Miből lesznek új munkahelyek?

  • 4-5 év alatt 200-250 ezer új munkahely a talpra állított mezőgazdaságban
  • 100 ezer új munkahely hazai- és exportpiacokra termelő késztermék-orientált magyar élelmiszeripar talpra állításával
  • Vízgazdálkodási, hajózási és energetikai fejlesztési terv: 100 ezer új munkahely a beruházás körülbelül 10 éves időtartama alatt
  • Nemzeti energetikai biztonság fejlesztési program: százezres nagyságrendben új magyar munkahelyek az energetikában és az építőiparban
  • Ásványi Nyersanyagvagyon Hasznosítási Fejlesztési Terv: 30 ezer új munkahely létrehozása a magyar bányászat újraindításával + az ágazat beindulásával párhuzamosan a közvetett hatások révén még közel 100 ezer új állás
  • Otthonteremtési Nemzeti Fejlesztési Terv: több 10 ezer munkahely a magyar építőipar számára történő állami megrendelések révén + a magyar építőipar beszállítói – bányák, téglagyárak, építőanyag-gyártás stb. – körének fellendülése és ezáltal több ezer új munkahely
  • Stratégiai Infokommunikációs Fejlesztési Terv: több tízezer új munkahely
  • Egészségturisztikai fejlesztési terv: több tízezer munkahely az ágazaton belül és az ahhoz kapcsolódó területeken

Miben leszünk világhatalom?

Egészségturisztika.

Nagyhatalom?

Infokommunikációs technológiák. Merthogy a cél, hogy az önálló, GDP-arányos súlyának megfelelően a szektor legalább 600 milliárd forintos közvetlen támogatásban részesüljön.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.