Ottó, értsd meg, hogy a Twin Peaks a legjobb sorozat a világon!

  • Kedvenc kollégámmal, Promó Ottóval nekivágtunk a budapesti éjszakának.
  • Ottó nem egyszerű eset.
  • Én sem vagyok az.
  • Ezért jövünk ki olyan jól.

Találkozónk alibije az volt, hogy Ottót elvittem a Super 8 nevű szórakozóhelyre, amit nagyjából már két éve átalakítottak úgy, hogy enteriőrjében emlékeztessen a Twin Peaks nevű legendás tévésorozat néhány kultikus jelenetének helyszínére.

Például arra a helyszínre, ahol egy törpe úgy táncol, mint ahogy néha TBG szokott örömében  - ezt ő maga vallotta be a minap.

Szó szót követett, amint bandukoltunk az esőben. Mint már említettem, Ottó nem egyszerű figura és nem is olyan egyszerű beszélgetésbe elegyedni vele. Ez a kinézetre valahova egy tehetségtelen strici és egy használtautó-kereskedés kiskirálya közé tehető kinézetű fazon - ez az Ottó - egy igazán különleges jelenség.

Kérdeztem tőle, hogy szereti-e a Twin Peaks-t, mert én szívből odavagyok érte, és még azt is elárultam, hogy egyszer szétgyógyszerezve, egy ültömben néztem végig az egész sorozatot, miután hetekig a szereplőkkel álmodtam. Erre ő csak ennyit felelt:

Én a tévében csak a reklámokat szoktam nézni.

Ottót nagyjából három éve hagyta ott a felesége, aki később rejtélyes módon Oroszországba költözött, és most milliomosként tengeti életét. De ez olyasmi, amiről nem nagyon beszélünk Promóval. Így hát magányos cédrusokként bandukoltunk a Blaha Lujza tér közelében található Kőfaragó utca felé.

A sajtóesemények strébereként már jóval kezdés előtt érkeztünk, ami Ottót egy percig se zavarta - amíg én kedvesen smúzoltam a szervezőkkel, ő azonnal megtalálta a neki való szórakozást.

A szórakozóhely kialakítása "nem egy labirintus". Több bárpult is rendelkezésre áll, ilyen-olyan kínálattal, de ülőhely is bőven akad. Helyiség helyiségre nyílik, a főbejárattól balra már egy színpaddal kiegészült szoba fogad, ahól jól hallhatóan már el is indultak a Best Bad Trip zenekar és DJ Panda munkálatai, valamiféle potenciálisan epileptikus, audiovizuális káoszt szolgáltatva a számos reflektor és diszkógömb folyamatos fénye mellett.

Egy darabig úgy ültem, mint aki érti és elnézi az ilyesmit, majd gyorsan a Cooper-menü standja felé vettem az irányt, ami egy félig nyitott - legalábbis szellősebb - helyiségben várt rám. A Cooper-menü egy kávét és egy meggyes pitét takart. Azoknak, akik egyszerűen utálják az életet, és nem nézték végig a Twin Peaks összes részét, elhárulhatom, a Kyle MacLachlan által játszott főszereplő, Cooper ügynök állandóan ezt reggelizte egy szimpatikus kis étkezdében reggelente. Én már csak arcoskodásból is magamba csúsztattam a száradt tésztát és a befőtt meggyet, hogy legalább valamit magamban tudhassak a Twin Peaks életérzésből.

Ekkor újra összetalálkoztam Ottóval, aki a korábban kölcsönkért fényképezőgépemmel nekilátott "felderíteni a terepet" - ahogy ő fogalmazott.

Promó Ottó: Klotyó

Mint kiderült, Ottó valahogy a viszonylag tágas és fedetlen előtérbe is kimerészkedett, ahol egy hatalmas zsiráfot sikerült lencsevégre kapnia.

06 zsiráf

A Super 8 valóban rendelkezik egy külső terasszal is, ami a tavaszi/nyári idő közeledtével otthont adhat maratoni Twin Peaks-vetítéséknek, vagy éppen koncerteknek. A Super 8-ban tehát sok kiaknázatlan lehetőség rejlik, és Ottóval egyáltalán nem bánnánk, ha a kiaknázatlan lehetőségek kiaknázódnának.

Vessenek csak egy pillantást erre a hatalmas falra, és képzeljék, hogy 48 órán keresztül csak Cooper ügynök, Audrey Horne(

07 óriáskivetítő

Ottóval szinte egyszerre fáradtunk el, ami egy udvarias kifejezése annak, hogy tökünk tele lett, hogy egy másfél óráig beálló/hangoló/csöcsörésző zenekar, amikor elkezd játszani, akkor is valami irtózatos zabigyerek-jazz szólal meg, ami pontosan olyan szarul hangzik, mintha a beállással töltött másfél órát minden zenész tetriszezéssel és barkochbázással töltötte volna.

Pedig ki voltunk éhezve azokra az Angelo Badalamenti-dallamokra - azokra a hátborzongató hangmenetekre, amiknek végtelen egyszerűsége pont abban rejlik, ami a "végtelen egyszerűséget" igazi művészeté teszi: egyszerűen és ösztönösen eltalálni azokat a hangokat, hangzatokat, akkordmeneteket, amik pontosan megtalálnak minket valahol belül - teljes harmóniában a filmes produkcióval.

You spin me round round baby round round

Na de hát hiába magyaráztam Ottónak, aki magából kikelve sipákolt, hogy haza kell mennie a feleségéhez, pedig azért azt mindketten tudjuk, hogy a felesége három éve megszökött Oroszországba.

Szeretlek, Ottó!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;