Megint egy csoportban vagyunk a románokkal

futball
2014 február 23., 12:00
comments 68

A magyar futballszaknyelvben "nyerhetőnek" nevezett csoportba került a magyar válogatott a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjében - ezt hamarosan nyilván olyan szaktekintélyek is megerősítik majd, mint Várhidi Péter, vagy a volt szövetségi kapitány, Egervári Sándor, csak még az MTI nem érte el, én (Király András, mert a Magyari csak a sorsolást követte) pedig nem is kerestem egyiküket sem. A "nyerhető" amúgy azt jelenti, hogy három fordulóval a vége előtt még lesz matematikai esély a továbbjutó helyre, amiről aztán simán lecsúszik a csapat. De mert most a csoportból két csapat automatikusan kijut, valóban van esély a pótselejtezőt érő harmadik hely megszerzésére.

Vegyük például a románokat, akiket kétszer majdnem megvertünk a vébéselejtezőben, és csak mert végül egyszer sem vertük meg őket, még nem szabad pesszimista következtetéseket levonni.

Aztán ott vannak a görögök. Ők ugyan nyertek már Európa-bajnokságot is tíz éve, de egyrészt milyen nevetséges játékkal, másrészt meg örüljenek, hogy nincs csődben az országuk, ugye. Volna ott most fontosabb dolog a labdázásnál, annyit mondok.

Finnország sem lehet probléma. Ne felejtsük, az elmúlt két évtized legnagyobb magyar futballsikerét egy parádés finn öngólnak köszönhetjük, az 1997-es meccs eredményeként verhették meg nemzeti válogatottunkat az akkor még létező jugoszlávok összesítésben 12:1-re a pótselejtezőn.

Észak-Írország még sosem nyert ellenünk, négy meccsen csak egy gólt voltak képesek rúgni a magyar kapusnak. A feröeriek még csak ennyire sem voltak képesek, és ezen a tényen alig változtat bármit, hogy még csak nem is játszottak soha a magyar válogatottal.

A csoport

Hollandia

Csehország

Törökország

Lettország

Izland

Kazahsztán

B csoport

Bosznia-Hercegovina

Belgium

Izrael

Wales

Ciprus

Andorra

C csoport

Spanyolország

Ukrajna

Szlovákia

Fehéroroszország

Macedónia

Luxemburg

D csoport

Németország

Írország

Lengyelország

Skócia

Grúzia

Gibraltár

E csoport

Anglia

Svájc

Szlovénia

Észtország

Litvánia

San Marino

F csoport

Görögország

Magyarország

Románia

Finnország

Észak-Írország

Feröer-szigetek

G csoport

Oroszország

Svédország

Ausztria

Montenegró

Moldávia

Liechtenstein

H csoport

Olaszország

Horvátország

Norvégia

Bulgária

Azerbajdzsán

Málta

I csoport

Portugália

Dánia

Szerbia

Örményország

Albánia

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.