Már Moszkvában is hazaárulózzák Janukovicsot

külföld
2014 február 24., 10:00
comments 20

Az orosz állami tévé vasárnap esti hírmagazinjában hazaárulózta Viktor Janukovicsot Dmitrij Kiszeljov, akit az MTI "neves orosz televíziós újságírónak" nevez, pedig valójában Vlagyimir Putyin fő propagandistája és igazán sötét alak, itt olvashat róla bővebben. Éppen emiatt lehet jelentősége annak, hogy szerinte Janukovics "nem politikai tényező többé"

Kiszeljov, aki az orosz birodalmi törekvések legfőbb propagandistája, azért nevezte árulónak Janukovicsot, mert elmenekült az országból, magára hagyta "népét".

Kiszeljov zavaros eszmefuttatásában onnan indult, hogy az ukrajnai tüntetéseket az EU és az Egyesült Államok gerjesztette, innen jutott oda, hogy a fejleményekért Janukovics a felelős. "A Nyugat az Nyugat, de egy államfő mindig alapvető felelősséget visel az országáért" - mondta.

Igazából az volt a baja, hogy Janukovics nem verte le erőszakkal a tüntetéseket, pedig "az összel elnöki jogkör birtokában köteles lett volna". Szerinte Janukovics nem zavarodott össze, hanem tudatosan elárulta a hazáját:

"Elárulta az ukrán népet, partnereit, sőt - ami az aljasság mélypontja - saját rendőrségét is."

Ezután még az ország szétszakadását vizionálta, és azt mondta, hogy talán már polgárháború van Ukrajnában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.