Most, hogy Merkelt már nem hallgathatja le, a kormányát figyeli az NSA

külföld
2014 február 24., 09:08
photo_camera Sean Gallup / Getty Images

Intenzívebben figyeli a német kormány tagjainak kommunikációját az NSA, mint valaha, írja a német Bild am Sonntag. A lapnak egy "magasrangú NSA-ügynök" mondta, hogy ha már Barack Obama utasításának megfelelően Angela Merkel kancellárt nem is hallgathatják le, helyette minisztereit kezdték megfigyelni.

Például Merkel legközelebbi bizalmasát, Thomas de Maiziere belügyminisztert.

"Utasítottak, hogy annak ellenére se maradjunk le semmiről, hogy a kancellár kommunikációját már nem hallgathatjuk le" - mondta a természetesen névtelenül nyilatkozó ügynök.

A német és az amerikai hivatalosságok nem kívánták kommentálni a Bild értesüléseit. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.