Bebarangolható a jegesmedvék birodalma a Google segítségével

ÁLLAT
2014 február 27., 15:15
comments 14

Csütörtökön van a nemzetközi jegesmedve nap. (Nemzetközi Jegesmedve Nap). Ennek tiszteletére a Google elindította a Street View-jának a kanadai tundrákra szabott verzióját, amin a világ legnagyobb jegesmedve-populációjáról ismert területet lehet bejárni. A tundra közepén fekvő Churchill városában élőkkel együttműködve nyomon is követik a közelben élő medvék életét, az eredményekből pedig az is kiderülhet majd, hogyan befolyásolja a nagytestű ragadozók életét a klímaváltozás.

photo_camera kép: googleblog.blogspot.com

A környék feltérképezéséhez a Google a "Tundra Buggy" névre keresztelt eszközt vetette be, ami a Street View-autóknak egy extrém körülményekre kiképzett verziója.

A kanadai tundrán élő jegesmedvék útját a beartracker oldalon is nyomon lehet követni!

medve
(via CNet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.